30.11.2012

Hæfte, hæfte, hæfte, sy, sy, sy

Rombe projektet går noget mere strygende end jeg havde regnet med det ville gøre inden jeg startede. På nuværende tidspunkt holder jeg pause med at hækle romber, da der jo skal bruges nogle halve romber også, og er lidt usikker på hvor mange. Til gengæld har jeg fået hæftet et helt hav af ender og de første tre romber er blevet syet sammen. Vejret er nu også lige blevet helt perfekt til at side og sy et stort varmt uldtæppe sammen.

Update: Se det endelige resultat her.


Igår gik turen til Aarhus hvor jeg rent tilfældigt lige faldt over det rigtige garn til neon kanten på tæppet. Jeg skulle bare ind i Garnlageret og købe lidt strømpegarn til at sy tæppet sammen med, og så lå det bare lige der uden for døren. Haps haps.  


Turen gik også forbi Stof og stuff hvor jeg købte et par meter af det fine fine jersey ko stof. Har allerede et par planer med det... Lige overfor ligger Børnenes Magasin og her havde de det fineste voksdug med bambier og små nisser. Har planer om flere hagesmække. Ikke fordi vi egentligt mangler, bare fordi jeg ikke kan stå for det og hele tiden har lyst til at kigge på det.


WHAT I LOVE: At have fået en rigtigt god undskyldning for at købe af alt det fine børnestof der findes derude.


14 kommentarer:

 1. Hvor er det bare fedt at du er i gang med at hækle "mit" tæppe! Og shit du hækler hurtigt?! Har linket til dig på min blog i indlægget om tæppet

  Klem Pernille//PESCNO

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger mange tak for idé og opskrift, jeg var ligesom solgt lige så snart jeg så den! Har også grebet enhver mulighed for at svinge nålen siden jeg startede. Regnede vist ud at jeg har hæklet en 8-9 stykker i gennemsnit om dagen. Og tak for link :)

   Slet
 2. Vildt, hvor er du hurtig!
  Jeg glæder mig til at se resultatet.
  Jeg ræsonnerede mig frem til, at det nok vil tage mig et halvt år med det tempo jeg har ;) men nu er jeg snart klar til at gå i krig.
  Hvilket garn har du brugt til at sy romberne sammen med?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nu også gået noget hurtigere end jeg havde regnet med, men jeg kan så heller ikke finde ud af at sidde stille uden noget i hænderne.
   Jeg bruger bare noget strømpegarn i uld som har en grå farve tæt op af den grå i tæppet. Det hedder "Qualitas" kan jeg lige se.
   God fornøjelse med tæppet! Hvilket garn og farver har du planer om at hækle det i?

   Slet
  2. Jeg vil også hækle det i sort/hvid/grå.
   Kanten regner jeg med bliver limegrøn eller (hvis jeg kan finde det) en turkis pang farve.
   Jeg har både gang i et zpagetti-tæppe og det her tæppe, så det kunne være fedt hvis jeg kan få farverne til at gå lidt i spænd.

   Slet
  3. Limegrøn er altså også en af de gode farver :) Spændt på at se resultatet.

   Slet
 3. Hvordan hækler I romber?
  Jeg forstår ikke den oprindelige opskrift...

  Knus
  Frida

  www.fridaspeach.wordpress.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frida

   Det tog mig også lige et par forsøg den første gang før jeg fik det til at se rigtigt ud. Men var nok fordi jeg havde en anden forestilling i hovedet om hvad led de blev hæklet på.
   Håber det her kan hjælpe dig:
   først hækler man 2 luftmasker. Så hækler du en fastmaske i første luftmaske. Lav en lm til at vende på. Nu hækler du 2 fm i den ene fm. Lav en lm til at vende på. Hækl 1 fm i første fm og 2 i den sidste. Lav en lm til at vende på. Hækl 1 fm i hver fm og 2 fm i sidste fm. Fortsæt sådan til du har 20 lm. Giver det mening? Ellers bare spørg igen.
   Klem Louise

   Slet
 4. Hvor er det flot!
  Hvor mange har du hæklet af hver? Jeg tror jeg har forstået hvordan man laver rumberne - nu mangler jeg bare et antal :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Du finder antallet ved at følge dette link: http://strik-bed-elsk.wollerskovdal.dk/2013/01/rombe-finito.html
   God fornøjelse med tæppet!

   Slet
 5. Hej Louise
  Har du et fif til sammensætningen af romberne?! Eller hækler du dem sammen?!
  Jeg har en god stak nu, så vil snart igang med den del også;-)
  Kh Jonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   jeg syede ligesom ind i de der "buler" som der stikker ud i kanterne.. Først i den ene rombe og så i den anden, sådan zigzag... Giver det mening?
   Kh Louise

   Slet
  2. Hej Hej
   Ja tak det giver god mening. Så må jeg da bare have fat i garnet jeg vil bruge og så igang;-)
   Rart at tage det lidt i etaper;)

   Slet
  3. Glad for at det kan bruges 😊 ja det er et stort arbejde, så er nok en god ide at tage det i etaper

   Slet